Migranti. Odtrhnutosť niektorých politikov a mimovládok od Reality.

30. septembra 2015, daliborhajducik, Nezaradené

Dnes v relácii na verejnom rádiu si ťažkala pracovníčka jednej mimovládky, aké ťažké podmienky majú pri práci s integráciou migrantov. Napríklad aký sú Slováci neprajní, lakomí a pod. Ako sú Eurofondy časovo viazané iba na nejaké projekty a netečú sústavne, lebo niekedy musia údajne mimovládky pomáhať utečencom zo svojho. Ako chýba na Slovensku bytová politika, ktorá by sa starala o výstavbu nájomných bytov lebo vraj údajne migrantov je ťažko integrovať na ubytovniach. Dobré Ráno Stará Mama !! To, že slobodné matky s deťmi, matky s deťmi utekajúce pred násilníkmi bývajú roky na ubytovniach a musia sa integrovať asi z nich nikoho netrápi lebo na to nie sú eurofondy.  To že mladé rodiny platia úžernícke hypotéky tiež nie, to je v poriadku. Áno, úžernícke aj keď je to iba 2,45 keď ECB požičiava za 0,05 !

Istý filantrop z poza mláky  vyhlásil, že EU musí prijať každoročne aspoň 1 000 000 migrantov/ročne, štáty EU musia dodržiavať prerozdeľovací mechanizmus, ktorý bol dohodnutý a ešte musia dotovať Turecko sumou 20 mld. Eur/ročne na prežitie 4 miliónov migrantov. Tento filantrop financuje mimovládky aj u nás, Ukrajine snažiac čo najviac destabilizovať región Európy. Však je to celkom inteligentný spôsob ako pomaly zlikvidovať a rozložiť EU najväčšieho konkurenta istej veľmoci.

Tak si to spočítajme, podľa Eurostatu január 2015, všetky štáty Strednej a Východnej Európy okrem Slovinska majú nižšiu minimálnu mzdu ako Turecko !  12 rokov sme vraj v elitnom klube, 3,5 % HDP nám prognózujú rast ! Tak potom o čom sú tieto čísla keď Turecko má väčšiu minimálnu mzdu a ceny o niečo menšie ako u nás !  A to sa ešte donedávna považovalo za krajinu 3. sveta. Tak my sme v tom 3. svete a Turecko nás preskočilo ?

Ako k tomu prídu Tí chudáci utečenci, ktorí riskovali život na bárkach, utopili sa im deti a rodinný príslušníci keď ich chcú európsky Lídri pomocou kvót poslať do ešte väčšieho prúseru než z akého zdrhli ? To ako utiecť z Turecka a dostať sa po rokoch čakania v azylovom tábore na Slovensko alebo nebodaj do Bulharska, Rumunska ?

Už som pochopil doslovne čo znamená slogan mimovládok, že: „migranti nás môžu obohatiť“. Je to vlastne ich priznanie sa.