Založ si blog

Zlatý týždeň predvolebných kortešačiek a povolebné vytriezvenie.

Začína nám zlatý týždeň predvolebných kortešačiek na hlavnom mediálnom prúde ale aj na alternatívnych médiách. Výber z adeptov na naše zastupovanie je naozaj veľký zľava aj sprava a dokonca aj stredu, takže argument, že slušný, poctivý,….(+ iné superlatívy) občan si nemôže vybrať naozaj neobstojí. Naozaj je tu silná konkurencia strán a názorov, takže každý aj z hocijakej menšiny si vie vybrať a dokonca aj preberať medzi našimi budúcimi volenými zástupcami. Bude to veľmi zaujímavé na ktorom mieste skončí strana nevoličov ale typujem jej minimálne 2. priečku. Táto strana stojí určite za osobitnú diskusiu a našu pozornosť lebo je zrejme, že týmto ľuďom je absolútne jedno kto nás bude zastupovať a dá sa aj povedať, že v určitom zmysle je to aj zneváženie novembra 89.

Dôležité je pre každého voliča voliť racionálne a zodpovedne naozaj starostlivo zvážiť komu zveríme správu našej krajiny, poprípade dáme šancu nejakému názorovému prúdu aby politicky plnohodnotne existoval a mohol aspoň prezentovať svoje myšlienky aj na pôde parlamentu keď už by sa nemohol podieľať na vládnutí. Aj takáto mála šanca dáva nádej, že z malého názorového myšlienkového semienka môže do budúcna vzklíčiť silná názorová ratolesť, ktorá nás môže politologicky a filozoficky obohatiť, prípadne nám rozšíriť alebo otvoriť nový obzor v našich životoch.

Občan by sa mal zamyslieť ku ktorej sociálnej vrstve patrí či je: nezamestnaný, nízko kvalifikovaný robotník, vysokokvalifikovaný robotník, živnostník, špecialista, podnikateľ, investor,….atď. ďalej akého je hodnotového vyznania čo preferuje v živote viac a podľa toho klasifikovať a kategorizovať ponuky jednotlivých strán.

Predvolebné kortešačky bohužiaľ mnohokrát ponúkajú namiesto konštruktívnej diskusie len emocionálne výlevy lídrov, ktoré hladkajú dušičku tej-ktorej skupine voličov. Naozaj keby sme si odmysleli strany jednotlivých politikov väčšinou by sme ich vedeli hodiť do jedného vreca lebo keď to zhrniem tak v podstate všetci sa usilujú a budú sa usilovať v tento zlatý volebný týždeň o Raj na zemi. Ale správne sa rozhodnúť znamená aj pozrieť sa do minulosti týchto strán alebo jej členov, aké boli výsledky ich vládnutia alebo rabovania. Či v tom čo rozprávajú nie sú rozpory s minulosťou teda napr. to čo teraz sľubujú nezrušili vo svojej minulej, pred…pred minulej vláde. Preto si treba sadnúť za stôl zobrať si ceruzu a papier a spomínať aké boli sľuby a čo bola realita, poprípade si pozrieť svoje staršie voličské poznámky. Snažiť sa spomenúť si na všetky volebné obdobie, ktoré človek zažil a prežil ak nie tak sa opýtať starších ako žili pred  15, 20, 25, 30, 40, 50……..rokmi, čo sa vybudovalo, postavilo, na akej životnej úrovni sa žilo, koľko bol štát a hospodárstvo zadlžené a s akou vyhliadkou do budúcnosti ale takisto aj doma vo svojej mikroekonomike domácnosti. Ak nedôverujete starším ľuďom tak vyhľadajte štatistické a sociologické údaje, ktoré dokladujú úroveň v tej-ktorej dobe ako sa žilo.

Dá sa prijať argument, že nemôžeme hľadieť len do minulosti lebo niekedy je to s prítomnosťou neporovnateľné ale niektoré poznatky nám môžu poslúžiť ako vodítko pri správnom plánovaní našej budúcnosti. Dúfajme, že povolebné vytriezvenie nebude také bolestivé z toľkých miešanín, ktoré nám budú ešte politické strany servírovať.

Poučenia z krízy

29.08.2016

(Tak sa mi podarilo po čase vykopať zasa nejaký zaujímavý článoček od menej známeho ruského analytika. Je trochu taký čudák, viac vyhranený názorovo doľava ale niekedy ako by popisoval príznaky a stavy ekonomiky spred posledných rokov. Článok bol vydaný v roku 1901 ale má šťavu ako-keby bol písaný včera. Zaujal ma aj názov tohto článku. Niekedy to vyzerá asi tak, [...]

Prichádzajúci mráz z „bruselského kremľa“.

04.05.2016

Slovo „Kremeľ“ v našich končinách zvyčajne u staršej a strednej generácie vyvoláva v nás určité mrazivé pocity. A máme to tu po 12 rokoch manželstva s EU sme sa dočkali jedného z možných mnohých trpkých ovocí, o ktorých by sa nám ani v tom najstrašnejšom horore nemohlo snívať. Tak krásne nám to maľovali naši experti na vstup do EU. 250 litrov to je [...]

Mala by rodiaca sa vláda národnej jednoty šancu prekonať vládu národného porozumenia ?

17.03.2016

Je už niečo vyše týždňa po parlamentných voľbách a médiami sa stále šíri nekontrolovaný výbuch negatívnej energie, zvláštnych konštrukcii o nejakej údajnej zrade a pod. Jednoducho volebné výsledky vypálili ináč ako by si tradičný pravicový volič želal ale stalo sa a treba prijať tento fakt dôstojným spôsobom a nie vytekaním peny z úst. Žabomyšie [...]

Islamský štát, islamisti

Islamský štát zaútočil na provládnych bojovníkov v Sýrii, zabili 28 vojakov

19.04.2024 11:05

Pri druhom útoku blízko Búkamálu pri hraniciach s Irakom zomrelo ďalších šesť sýrskych vojakov a dvaja boli unesení.

OSN / Organizácia spojených národov /

USA vetovali palestínsku žiadosť o plné členstvo v OSN. Agresívna politika, zúri Abbás

19.04.2024 10:38

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za "agresiu", ktorá tlačí Blízky východ k "priepasti".

Spišský hrad

Oprava Spišského hradu sa tak skoro nezačne. Šimkovičová nariadila zopakovať súťaž

19.04.2024 10:30

Úspešný uchádzač vraj neposkytol v zákonnej lehote riadnu súčinnosť a požadované dokumenty.

strategický bombardér Tu-22M3m pád ruského lietadla, vojna na Ukrajine

VIDEO: Zostrelili sme Rusom strategický nadzvukový bombardér, hlási Ukrajina. Moskva priznala stratu

19.04.2024 10:20

Podľa ukrajinskej vojenskej rozviedky (HUR) bol bombardér zostrelený v oblasti 300 kilometrov od Ukrajiny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 81119x
Priemerná čítanosť článkov: 2617x

Autor blogu

Kategórie