Založ si blog

Bez populizmu to nepôjde, fiškusi !

Keď si pozrieme tú celú ponovembrovú históriu tak by sa dalo skonštatovať, že úspešný líder = úspešný populista.

 

Tesne po 89 sme sa takmer všetci dali zmagoriť rakúskymi plnými igelitkami, modrými rifľami, tykytálkami od výmyslu sveta, tropickým ovocím, že takto ten raj vybudujeme (poprípade prestávame) nákupom týchto tovarov. Lenže opak sa stal pravdou tovar sme nakúpili, nakúpené západné seriály a filmové trháky pozerali a nič. Výplaty stále ako za socíku ale ceny pomaly ako na západe. Slušní ľudia stratili a lumpenproletariát zarobil. Nejak sa to jednoducho zadrhávalo, potom, že musíme byť samostatní a sami si budovať svoju vlasť alebo dokonca Švajčiarsko. Naozaj to ľudia chvíľu žrali na pasienkoch, bolo to asi veľmi  opojné v podstate stačilo len uveriť, keď nám otec zakladateľ voľačo zanôtil,  boli to skromní veriaci ľudia, ktorí uverili že nám tak malo stačí a budeme Švajčiarmi (avšak len tí vyvolený z nás). Na tejto vlne sa lupiči viezli nejak do 98 roku, keď sme zistili, že už ani jedna banka poriadne nefunguje a čochvíľa ani fabrika. Samozrejme boli aj tlaky zo západu, že aj oni chcú byť na tučnej žranici, nielen slovenský kapitálotvorní, to ešte neboli sprivatizované zlaté nosnice.

A tak našli šikovného cigánskeho eskamotéra, ktorý naozaj čo slovo to perla. Prišla nová ohromná vlna, ktorá nás mladých vtedy dvíhala a pateticky musím priznať, že aj trochu revolucionizovala bolo to ako keby sa mal už úspešne doklepnúť november 89. Budú dvojnásobne platy, budú sa stavať byty pre mladých aby si mohli zakladať rodiny, lebo to je základ štátu – rodina. Preč s korupciou a zlodejčinou ! Dotiahnuť západných investorov, ktorí nás budú kŕmiť asi zlatou lyžičkou. Celá táto šaškáreň, skončila trápnou čiernou knihou a vykopnutými dverami v Elektre. Ešte nakoniec z otca zakladateľa urobili martýra. Už prvé mesiace boli spory, kto bude líder rabovačky, kto čo bude riadiť, optimalizovať a kde komu sa čo bude prihrávať a kde kto bude mať akú trafiku. Cele mesiace len kauza za kauzou, vedrá špiny a vrážd. Nakoniec vidiac, že už im končí obdobie tak sa zmobilizovali, koalične dohodli a podelili si tú korisť, ľudom bohužiaľ nehodili ani tú ohlodanú kosť a toto im zlomilo väz. V podstate každý súdny jednobunkovec s pamäťou do 2 volebných období mal už tejto pravicovej hry na lásku a demokraciu dosť.

A tak chvíľkové vákuum zaplnil nový blaf, že stredná cesta, nikto netušil čo je to za fígeľ ale doposiaľ zatiaľ jeden z najúspešnejších. Zlý socík, zlá pravica tak poďme nejak stredom. To, že to má úspech dokazuje aj profilácia niektorých „kvázi pravicových strán“, že od stredu-napravo. Vyzerá to, že súčasný beťári nie sú tak natvrdli ako Tí hlupáci predtým a predsa za veľkej oslavy hodia nejakú ohlodanú kosť aj  tým bedárom, ktorí sa každodenne niekam trmácajú vlakom za obživou.

Z tohto kolotoča naľavo, napravo, do stredu už značnú časť populácie poriadne otrávilo a fakt nevolia.

Takže fiškusi ! Bez populizmu to asi nepôjde a tie Vaše straničky sa budú plantať niekde okolo 5 %. Len to zas neprepáľte ako SKOKani lebo na to sa snáď ani toľko opovrhovaný ficovoliči nechytia.

Poučenia z krízy

29.08.2016

(Tak sa mi podarilo po čase vykopať zasa nejaký zaujímavý článoček od menej známeho ruského analytika. Je trochu taký čudák, viac vyhranený názorovo doľava ale niekedy ako by popisoval príznaky a stavy ekonomiky spred posledných rokov. Článok bol vydaný v roku 1901 ale má šťavu ako-keby bol písaný včera. Zaujal ma aj názov tohto článku. Niekedy to vyzerá asi tak, [...]

Prichádzajúci mráz z „bruselského kremľa“.

04.05.2016

Slovo „Kremeľ“ v našich končinách zvyčajne u staršej a strednej generácie vyvoláva v nás určité mrazivé pocity. A máme to tu po 12 rokoch manželstva s EU sme sa dočkali jedného z možných mnohých trpkých ovocí, o ktorých by sa nám ani v tom najstrašnejšom horore nemohlo snívať. Tak krásne nám to maľovali naši experti na vstup do EU. 250 litrov to je [...]

Mala by rodiaca sa vláda národnej jednoty šancu prekonať vládu národného porozumenia ?

17.03.2016

Je už niečo vyše týždňa po parlamentných voľbách a médiami sa stále šíri nekontrolovaný výbuch negatívnej energie, zvláštnych konštrukcii o nejakej údajnej zrade a pod. Jednoducho volebné výsledky vypálili ináč ako by si tradičný pravicový volič želal ale stalo sa a treba prijať tento fakt dôstojným spôsobom a nie vytekaním peny z úst. Žabomyšie [...]

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

Antony Blinken / Si Ťin-pching /

USA a Čína musia byť partnermi, vyhlásil prezident Si na stretnutí s Blinkenom

26.04.2024 12:24

Americký minister zahraničných vecí, ktorý v piatok končí návštevu Číny, predtým rokoval so svojím čínskym náprotivkom Wang Iom viac ako päť a pol hodiny.

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21, aktualizované: 12:25

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 81182x
Priemerná čítanosť článkov: 2619x

Autor blogu

Kategórie