Založ si blog

Pseudo/humanizmus niektorých mimovládok v SR i v zahraničí. Pochod za život

Včerajší pochod za život síce nezdolal rekord z Košíc ale jeho priebeh sledovali so zatajeným dychom predstavitelia niektorých mimovládok, ktorí by sa radi pochválili takým záujmom ľudí aký nepochybne tento pochod vyvolal. Nie málo peňazí je vynakladané na všelijaké pseudohumanitné iniciatívy na ktorých najatý umelci dodávajú určitý punc širšieho záujmu alebo „veľkého eventu“, pochybným aktivistom s celkom nie jasným finančným pozadím.

Väčšina mimovládok sa zaoberá osvetou, lobovaním alebo pretláčaním určitých správnych myšlienok. Údajne si dávajú za cieľ robiť spoločnosť demokratickejšou, tolerantnejšou, humánnejšou ….(a iné superlatívy). Nezriedka však sú to len obyčajný pešiaci, ktorí vypĺňajú konkrétne úlohy svojho mecenáša alebo záujmovej skupiny na pretlačenie si svojich záujmov. Jeden z takýchto veľkých filantropov je aj investičný a burzový špekulant zároveň, ktorý využíva poplatných alebo možno aj naivných ľudí na vytváranie určitého zdania nevyhnutnosti toho-ktorého riešenia pre spoločnosť. Niektoré takéto cirkusové spoločnosti (ospravedlňujem sa skutočným cirkusom, ktorý sa živia poctivou prácou) sú naozajstnou piatou kolónou a dá sa povedať že aj efektívnejšie ako niektoré tajné služby. Tlak týchto spoločnosti cítiť všade v televízii, rozhlase, internete, sociálnych sieťach, bilbordoch, pomaly zovšadiaľ s prosebnou, ľútostivou ale hlavne manipulatívnou reklamou.

A tak sa jednému škrabákovi podarilo zlátať článok ohľadne pochodu za život a takpovediac údajnej preľudnenosti Európy. Začal tam vyťahovať fakty ako žijú Európania na ekologický dlh a podobne, asi niečo v tom zmysle, že by sa nemali toľko kotiť a spotrebúvať ??? Čo je úplne zasa v ich príkrom rozpore lebo len táto konzumná spoločnosť je to najlepšie čo zatiaľ ľudstvo vymyslelo. Akákoľvek iná šetrnejšia spoločnosť je pre nich utópia alebo diktatúra. Bohužiaľ možno naozaj žijeme na ekologický dlh ale z úst týchto šašov to vyznieva len ako demagógia, s ktorou si sem-tam keď sa im to hodí utrú topánky.

Zatracovať Slovenské rodiny aby mali normálny počet detí potrebných na nevyhnutnú obnovu populácie a na druhej strane zvolávať sem imigrantov a robiť si na tom PR biznis a vyrevúvať aby starousadlíci boli kolenačkovo humánny a tolerantný k prisťahovalcom (nezriedka nimi navozených) je absurdné. To naozaj dokáže len cudzí platený agent alebo psychicky narušený jedinec !

Napríklad vojna v Sýrii trvá vraj už asi 5 rokov, predtým bolo tiež nejaké nestabilné obdobie protestov. Vie mi niekto vysvetliť, či je normálne, že nemám čo jesť a kde bývať, pracovať, krajina v rozvrate a Ja idem do Európy s malými deťmi a kojencami ?  Určite si pamätáte ešte v 90-tych a 2000-tych rokov ako nás mimovládky školili ohľadne zodpovedného rodičovstva, ako sa teba chrániť pred tehotenstvom. Mnohých z nás 30 – tnikov až tak vymyli, že doposiaľ mnoho ľudí aj s nadpriemerným platom stále odkladá založenie rodiny a to žijeme na Slovensku s najväčším rastom DPH v EU, pomaly už 12 ročným členstvom v Elitnom klube štátov.

Prečo mimovládky nepomáhajú tým, ktorí to naozaj potrebujú, prečo nejdú do chudobných krajín alebo utečeneckých táborov a nevysvetľujú ľuďom o zodpovednom rodičovstve ??? A nie oni tu na Slovensku  robia vymývačky mozgov podľa aktuálneho zadania. Nevadí im asi to „preľudnenie“ navozencami ? Či v tých regiónoch len robia destabilizačné kampane a na ostatné už nie je čas ?

A tak na záver ostávam len s prianím: Pochod za život každý mesiac ! A nie len to: Pochod za slušný a plnohodnotný život pre pracujúcich občanov SR !

Poučenia z krízy

29.08.2016

(Tak sa mi podarilo po čase vykopať zasa nejaký zaujímavý článoček od menej známeho ruského analytika. Je trochu taký čudák, viac vyhranený názorovo doľava ale niekedy ako by popisoval príznaky a stavy ekonomiky spred posledných rokov. Článok bol vydaný v roku 1901 ale má šťavu ako-keby bol písaný včera. Zaujal ma aj názov tohto článku. Niekedy to vyzerá asi tak, [...]

Prichádzajúci mráz z „bruselského kremľa“.

04.05.2016

Slovo „Kremeľ“ v našich končinách zvyčajne u staršej a strednej generácie vyvoláva v nás určité mrazivé pocity. A máme to tu po 12 rokoch manželstva s EU sme sa dočkali jedného z možných mnohých trpkých ovocí, o ktorých by sa nám ani v tom najstrašnejšom horore nemohlo snívať. Tak krásne nám to maľovali naši experti na vstup do EU. 250 litrov to je [...]

Mala by rodiaca sa vláda národnej jednoty šancu prekonať vládu národného porozumenia ?

17.03.2016

Je už niečo vyše týždňa po parlamentných voľbách a médiami sa stále šíri nekontrolovaný výbuch negatívnej energie, zvláštnych konštrukcii o nejakej údajnej zrade a pod. Jednoducho volebné výsledky vypálili ináč ako by si tradičný pravicový volič želal ale stalo sa a treba prijať tento fakt dôstojným spôsobom a nie vytekaním peny z úst. Žabomyšie [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 80935x
Priemerná čítanosť článkov: 2611x

Autor blogu

Kategórie