Založ si blog

Kríza. Migranti. Hystéria. Citové vydieranie.

Nájdené nákladné vozidlo s mŕtvymi migrantmi (utečencami) vyvolalo ako keby plačlivú emocionálnu obrodu medzi liberálmi, piatou kolónou a  politikmi vyznávajúcimi západné hodnoty života v ich boji za čo najviac migrantov medzi nami. Pritom už ani nestačíme sledovať správy o stovkách utopených utečencov v Stredozemnom mori. Utekať z členskej krajiny EU Grécka cez Macedónsko, Srbsko až do vysnívanej západnej destinácie vyvoláva plno otáznikov. Mnoho Slovákov by rado získalo azyl v Grécku a prijímalo ich sociálnu podporu ako tú našu. Tragický osud niektorých migrantov je však z hľadiska celého sledovania presunov a migračných vĺn za posledné mesiace až roky už len štatistický. Na niekoľko tisíc obetí, prešlo niekoľko 100 – tisíc do cieľových staníc. (Tu by sa zišiel názor bezpečnostných odborníkov na percentuálnu prípustnú odchýlku pri takýchto veľkých manévroch).

Zaujímavá je aj definícia migrantov a utečencov. Aspoň podľa môjho obmedzeného názoru je utečenec pokorený človek, ktorý prešiel niekoľkomesačným mučivým hladovým pochodom od jedného utečeneckého tábora k druhému kde by mohol naplniť svoje základné životné potreby. Z týchto ľudí zväčša sú to ženy s deťmi, starci cítiť vďačnosť za každú pomoc či už potravinovú alebo možnosti nejakého prístrešku a pocitu bezpečia. Väčšinou sú tieto obete v Európe málo viditeľné nakoniec dôjdu iba za hranicu susedného  štátu alebo do ešte bezpečnej enklávy v ich domovskom štáte.  Väčšina migrantov čo som mohol vidieť sú dobre oblečení, živený mladí muži v produktívnom veku. Dovolím si dokonca tvrdiť že lepšie vyzerajúci ako priemerný zárobkový medián na Slovensku. Pekné oblečenia podľa poslednej západniarskej módy, I – Phony, drahé hodinky, ….   Svojím agresívnym správaním, neustálymi požiadavkami na kvalitu imigrant-care servisu v tej-ktorej krajine vyvolávajú nepokoj u miestneho obyvateľstva u ktorého zväčša príde k rozčarovaniu, že na štandard ktorí majú niektorí imigranti oni nemajú a pritom ťažko pracujú a odvádzajú dane krajine, ktorá ich obratom takto rozdáva.

Na Slovensku začíname cítiť hystériu mimovládnych organizácii ohľadne ľudskosti, pomoci, humanizme, európskych hodnotách, a pod. Apeluje sa aj na naše vysťahovalectvo v minulosti ale aj v súčasnosti. Avšak je komické vyžadovať od krajiny kde ľudia opúšťajú svoje domovy pomoc iným možno sociálne lepšie postaveným ľuďom. Ktorá organizácia v SR pomáha mladým pri zakladaní rodín, slobodným matkám s deťmi v takom masovom meradle ako požadujú od nás aby sme im pomáhali. Nevieme si radi už pomaly tretie desaťročie s našimi marginalizovanými skupinami u ktorých sa aj situácia z roka na rok zhoršuje. Jednoducho sme krajina vysávaná zo ziskov s najnižšími platmi v Európe kde väčšina ľudí žije od výplaty k výplate a nezriedka z ruky do úst. Dokonca Heretici v sutanách začínali vyzývať veriacich v kostoloch aby začali pomáhať ich ideologickým nepriateľom, čo už mi príde ako jeden z posledných klincov do ich rakvy.

Prečo sa celá zmes pocitov rozhorčenia, žiaľu, spravodlivosti, zúfalstva, súcitu prečo sa tá lavína nepresunie na boj proti organizovaným skupinám, ktorí z toho majú nenormálny biznis ? Prečo po vzore naj demokratickej krajiny, kolísky a záruky demokracie civilizácie,  nevykonávame nad pašerákmi drog a ľudí, vrahov výnimočný trest priamo na mieste ? Prečo sa nepredchádza takýmto vlnám už priamo v ich štáte ? Keď im dokážeme (NATO) rozbombardovať domy a civilnú infraštruktúru, vykrádať ich prírodné zdroje prečo im nevieme pomôcť obnoviť  ich krajinu ?

Poučenia z krízy

29.08.2016

(Tak sa mi podarilo po čase vykopať zasa nejaký zaujímavý článoček od menej známeho ruského analytika. Je trochu taký čudák, viac vyhranený názorovo doľava ale niekedy ako by popisoval príznaky a stavy ekonomiky spred posledných rokov. Článok bol vydaný v roku 1901 ale má šťavu ako-keby bol písaný včera. Zaujal ma aj názov tohto článku. Niekedy to vyzerá asi tak, [...]

Prichádzajúci mráz z „bruselského kremľa“.

04.05.2016

Slovo „Kremeľ“ v našich končinách zvyčajne u staršej a strednej generácie vyvoláva v nás určité mrazivé pocity. A máme to tu po 12 rokoch manželstva s EU sme sa dočkali jedného z možných mnohých trpkých ovocí, o ktorých by sa nám ani v tom najstrašnejšom horore nemohlo snívať. Tak krásne nám to maľovali naši experti na vstup do EU. 250 litrov to je [...]

Mala by rodiaca sa vláda národnej jednoty šancu prekonať vládu národného porozumenia ?

17.03.2016

Je už niečo vyše týždňa po parlamentných voľbách a médiami sa stále šíri nekontrolovaný výbuch negatívnej energie, zvláštnych konštrukcii o nejakej údajnej zrade a pod. Jednoducho volebné výsledky vypálili ináč ako by si tradičný pravicový volič želal ale stalo sa a treba prijať tento fakt dôstojným spôsobom a nie vytekaním peny z úst. Žabomyšie [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 81129x
Priemerná čítanosť článkov: 2617x

Autor blogu

Kategórie